Αύριο, μια άλλη χώρα

Αύριο, μια άλλη χώρα

Author: Soti Triantafillou, Σώτη Τριανταφύλλου

Format: Paperback

Pages: 200

ISBN: 9789607478405

Language: Greek, Modern (1453-)

Publisher: Πόλις

Release Date: November 24, 1997

Description du Livre

Ο Κάρολος πηγαίνει στην τρίτη δημοτικού και η Λίλη στην πρώτη. Ο μπαμπάς τους δουλεύει στη σωληνουργία. Είναι καλός και αστείος. Η μαμά τους μοιάζει με την Μαίρη Πόππινς αλλά πίνει πολύ ουίσκι. Ακόμα, κάνει βόλτες στα μαγαζιά, μιλάει (ψιθυριστά) στο τηλέφωνο και νοσταλγεί την Αφρική (όπου ζούσε κάποτε με τον παππού και τη γιαγιά, με τα σκυλιά τους και τα άλογά τους). Ο μπαμπάς κοιτάζει τη μαμά, η μαμά κοιτάζει έναν άλλο κύριο, κι αυτός ο άλλος κύριος κοιτάζει μια άλλη κυρία, καθώς και μερικά άλλα πράγματα που τον κάνουν ευτυχισμένο και μαζί πολύ δυστυχισμένο. Είναι μια γλυκιά οικογένεια που διαλύεται. Ζει σ’ ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Η Αθήνα γλεντάει. Ξενυχτάει στα αναψυκτήρια και στις βεγγέρες. Στο μεταξύ κτίζονται καινούργιες πολυκατοικίες - καινούργιες συνοικίες. Είναι ένα τοπίο μαγικό: οι μεγάλοι έχουν ένα σωρό μυστικά και οι μικροί ένα σωρό απορίες - και μυστικά επίσης. Ο Κάρολος κοιτάζει τον κόσμο - τον κόσμο κοιτάει κι η Λίλη, αλλά διαφορετικά. Έπειτα, ο κόσμος κλυδωνίζεται. Η χώρα μεταμορφώνεται σε μια άλλη χώρα. Ο Κάρολος και η Λίλη μεγαλώνουν λίγο, αλλά όχι πολύ. Στο μεταξύ, η γιαγιά Νίνα χαρίζει στην Λίλη ένα τρανζιστοράκι. Ο Πίπης βάζει γυαλιά μυωπίας, η Φώφη ερωτεύεται ένα φαντάρο. Ο μπαμπάς του Πίπη εξορίζεται σ’ ένα ερημονήσι κι η γιαγιά Ευλαλία τσακώνεται με τη Λίλη γιατί η Λίλη πάει σ’ εκείνα τα βαφτίσια απρόσκλητη. Μέχρι να συμβούν αυτά, συμβαίνουν κι άλλα, πολλά: ακούγονται φιλιά, κλάματα, τραγούδια και γυαλικά που σπάνε. Ο Αζναβούρ εμφανίζεται σε ένα κέντρο στο Καλαμάκι. Δίνονται υποσχέσεις και μερικά χαστούκια. Το «Αύριο μια άλλη χώρα» είναι η ιστορία του Καρόλου και της Λίλης, οι καλές και οι κακές μέρες μιας παιδικής ηλικίας. Οι καλές και οι κακές μέρες μιας χώρας - και μετά, μιας άλλης χώρας.

Commentaires
Gradasso Martel
Leur Miracle de Noel était le meilleur livre que j’ai jamais acheter. Leur Miracle de Noel a fait exactement ce que tu as dit qu’il faisait.
Blanchefle Morneau
Enfin, je reçois cet ebook, merci pour tous ces miracles de Noël que je peux obtenir maintenant!
Alphonse Ratté
Je tiens à vous remercier personnellement pour vos livres exceptionnels. C’est vraiment merveilleux.
Émilie Aucoin
Mes amis sont tellement fous qu’ils ne savent pas comment j’ai tous les ebook de haute qualité qu’ils n’ont pas!
Andrée Bédard
Je vous recommanderai à mes collègues. Leur miracle de Noël est les livres les plus précieux que nous ayons jamais achetés. Je serais perdu sans ça. Je suis complète ment époustouflé.
Livres Similaires
Η φυγή

Η φυγή

By Sóti Triantafýllou
Άλμπατρος

Άλμπατρος

By Σώτη Τριανταφύλλου
Συγχώρεση

Συγχώρεση

By Σώτη Τριανταφύλλου