Miss Julie

Miss Julie

Author: August Strindberg, David French

Format: Paperback

Pages: 96

ISBN: 9780889225497

Language: English

Publisher: Talonbooks

Release Date: September 01, 2006

Description du Livre

Het is bijzonder verheugend dat naast het prozawerk van de Zweedse schrijver August Strindberg nu een deel van zijn dramatisch oeuvre, gedeeltelijk voor het eerst in vertaling is verschenen. Het betreft tien eenacters, ontstaan tussen 1888 en 1892, waaronder het beroemde stuk "Freule Julie". Ze werden in het seizoen 1984/85 met groot succes ten tonele gebracht door de theatergroep Persona. De uitgave wordt voorafgegaan door een uitstekende algemene inleiding over leven en werken van Strindberg (10 blz.) en over de eenacters zelf (ruim 6 blz.). Het theaterhistorisch zeer belangrijke voorwoord bij "Freule Julie" van 1888 is tevens opgenomen. In de vertalingen zijn de nieuwste tekstgegevens verwerkt uit de verzamelde werken die in Zweden bezig zijn te verschijnen. Op een na zijn de vertalingen van Karst Woudstra. De uitgave is nogal slordig gecorrigeerd. Deze bundel mag in geen bibliotheek ontbreken.

Commentaires
Émilie Aucoin
Mes amis sont tellement fous qu’ils ne savent pas comment j’ai tous les ebook de haute qualité qu’ils n’ont pas!
Andrée Bédard
Je vous recommanderai à mes collègues. Leur miracle de Noël est les livres les plus précieux que nous ayons jamais achetés. Je serais perdu sans ça. Je suis complète ment époustouflé.
Blanchefle Morneau
Enfin, je reçois cet ebook, merci pour tous ces miracles de Noël que je peux obtenir maintenant!
Alphonse Ratté
Je tiens à vous remercier personnellement pour vos livres exceptionnels. C’est vraiment merveilleux.
Gradasso Martel
Leur Miracle de Noel était le meilleur livre que j’ai jamais acheter. Leur Miracle de Noel a fait exactement ce que tu as dit qu’il faisait.
Livres Similaires
Hedda Gabler

Hedda Gabler

By Henrik Ibsen
A Doll's House

A Doll's House

By Henrik Ibsen
Ghosts

Ghosts

By Henrik Ibsen
The Cherry Orchard

The Cherry Orchard

By Anton Chekhov